Това сочат източници от Министерството на икономиката

Ако искате да отидете на бар или ресторант във Франция, ще трябва да почакате поне до 15 януари 2021 г. Очаква се тогава заведенията да отворят отново вратите си за посетители, съобщи държавната агенция Франс Инфо.

Карантината във Франция и Великобритания остава в сила

Говорителят на правителството Габриел Атал говори днес за „перспективи за декември”, но агенцията информира, че от няколко достоверни източници в Министерството на икономиката е получила информация, че все пак става въпрос за средата на януари.

Броят на новозаразените с коронавирус през последните дни намалява, но въпреки това ситуацията в отделенията за интензивно лечение e напрегната, пише „Евронюз”. Пациенти от силно засегнати региони биват изпращани на лечение в съседни държави.

В Европа ситуацията с коронавируса остава сериозна

Ресторантите имат право да предлагат единствено храна за вкъщи. Някои поставят столове по тротоарите пред заведенията, но те няма как да бъдат използвани. Според официални източници на информация, през следващата седмица гражданите ще могат да си купят елхи в градинските центрове, супермаркетите и пред цветарските магазини. Магазините за цветя в момента имат право да продават само онлайн. Идните седмици се очаква правителството да реши кои магазини ще имат право отново да отворят врати.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БГНЕС