Мярката вече е задължителна

Дни след като Министреството на образованието и науката реши, че маските в час за учениците от 5-ти до 12-ти клас стават задължителни, родители продължават да разсъжават по темата. Мненията са различни и често противоположни. От пълно одобрение, до това, че решението е безсмислено или пък крайно закъсняло.

Учителите в Асеновград се заканиха да бойкотират учебния процес

Николай е баща на три деца. Те са на 5, 8 и 13 години. По желание на родителите си, от две седмици никой от тях не ходи на училище и детска градина. Причината е покачващият се брой случаи на заболели от коронавирус - както в училище, така и в обществото, казва бащата. Риска, тяхното семейство определя като неприемлив.

„Средната се обучава отделно, а голямата в момента се обучава с класа си, но после ще се отдели от него, в момента, в който те се върнат в училище”, казва Николай.

За това, че децата не трябва да се връщат физически в училище, той бил убеден още по време на извънредното положение. Съпругата му - не чак толкова. Затова преди да ги спрат от училище, изчакали, наблюдавали и сега не съжаляват, въпреки решението учениците вече да носят маски и в час.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.