Пациентите могат да получат дистанционна консултация и предписания от квалифицирани лекари

COVID-19 не е присъда и при много хора заболяването протича без усложнения, но при съмнения за корона вирус инфекция или при доказана такава професионалната помощ е за предпочитане пред самодиагностиката и самолечението. Посещението на лекарски кабинети обаче крие рискове от контакт с вече заразени от вируса и мнозина прибягват до самолечение, което често не води до желания резултат.

През месец март застрахователната компания УНИКА България  стартира своето мобилно приложение MedUNIQA за онлайн консултация с лекари.

Потребителите разполагат със специалист 24 часа, 7 дни в седмицата, и могат да получат съвет и  спокойствие от всяко кътче на света, когато нямат възможност да посетят лекарски кабинет или когато симптоматиката не го изисква.

От месец ноември е добавена и възможността  за консултации и за COVID-19,през мобилното приложение MedUNIQA. По този начин пациентите могат да получат дистанционна консултация и предписания от квалифицирани лекари как да се погрижат за здравето си в домашни условия при добро общо състояние.

С помощта на мобилното приложение MedUNIQA консултацията се извършва изцяло онлайн и не се изисква посещение на лекарски кабинет или контакт с други болни. Лекарите са на разположение 7 дни в седмицата, без почивен ден. В работно време потребителят получава отговор в рамките на 6 часа, а в извън работно време  до 12 часа.

Чрез апликацията MedUNIQA консултации могат да бъдат направени както за възрастни хора от лекар по вътрешни болести и COVID-19, така и за деца от педиатър и COVID-19. Същестува и опция за избор на предпочитан лекар. Потребителите на приложението имат възможност да се запознаят с професионалните автобиографии на медиците, както и да видят техния рейтинг, базиран на мнения на други пациенти, възползвали се от апликацията MedUNIQA.

Всички сме свидетели на една утежнена ситуация и как здравната система все повече се претоварва и все повече хора се притесняват дали ще имат възможност за медицинска грижа. Онлайн диагностиката е една добра алтернатива за неспешни състояния, която ще позволи на пациентите да получат консултация от специалист за адекватно лечение, но и ще облекчи натоварването пред лекарските кабинети за състояния не изискващи спешна намеса“, коментира Николай Генчев, главен изпълнителен директор на УНИКА България.    

Приложението MedUNIQA е разработено за застрахователна компания УНИКА България. То предлага медицински съвети от доказани специалисти при състояния, които не налагат спешна медицинска помощ. Достъпно е за всички потребители. Освен при съмнение или поставена диагноза за COVID-19, пациентите могат да получат съвети и препоръки за лечение и при още 11 други направления, а именно акушер-гинекология и бременност, вътрешни болести и COVID-19, гастроентерология, дерматология, ендокринология, ортопедия, очни болести, педиатрия и COVID-19, психология, урология, както и хранене и диетика. 

Повече за MedUNIQA и как да се възползвате от приложението, можете да прочетете на https://www.uniqa.bg/meduniqa/.