Ламбо издъхна минути след получнощ на 27 ноември 2019 година

,,Апостол Карамитев ми каза: "Само театърът ще те крепи. Там можеш да бъдеш себе си, да търсиш, да се развиваш като актьор, да създаваш публика. А киното ще те използва заради младостта, заради външните дадености и после – айде, стига толкоз. Да дойде следващият!" - Стефан Данаилов.

Хиляди изпратиха Стефан Данаилов в последния му път (ГАЛЕРИЯ)

Ректорът на НАТФИЗ: Стефан Данаилов беше човек с широко скроена душа

С този цитат Съюзът на артистите в България скърби за големия Стефан Данаилов, който почина преди една година на днешната дата.

Стефан Данаилов - любимият актьор на България (ГАЛЕРИЯ)

Ламбо издъхна минути след получнощ на 27 ноември 2019 година, след като година по-рано самият той разкри, че е диагностициран с болестта на Паркинсон.

 

 

ПОСЛЕДНО СБОГОМ: България се прости със Стефан Данаилов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той остави изключително ярка следа в обществения и културен живот на България. Един от големите ни български актьори Данаилов има над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил артист (1975) и народен артист (1983), дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, политик от БСП, министър на културата в правителството на Сергей Станишев от 17 август 2005 г. до 27 юли 2009 г., избиран е за народен представител 6 пъти.

Данаилов бе учител на едни от най-добрите днешни актьори и режисьори.

Стефан Данаилов - човекът, актьорът, политикът, вдъхновение за поколения български артисти 

Последният клас на Стефан Данаилов му посвети дипломния си спектакъл (ВИДЕО)

СТЕФАН ДАНАИЛОВ: Аплодисменти за цялостно творчество

Погребаха Стефан Данаилов до съпругата му Мария

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.