Мъжът с иницали Б. П. е осъден за общо осем престъпления

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи мъж от Нови Искър от състав на Врачанския окръжен съд. Той е заловен в град Роман и задържан във връзка с Европейска заповед за арест от Трибунал Констанца – Република Румъния. Тя била издадена с цел изпълнение на присъда, издадена в северната ни съседка за ефективно лишаване от свобода за срок от 6 години и 8 месеца, от които оставали 5 години, 9 месеца и 29 дни.

Мъжът с иницали Б. П.  е осъден за общо осем престъпления. Четири от тях са за „трафик на мигранти“, а останалите четири – за „измамно преминаване през граница“.

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение съдът прецени, че има реална опасност осъденият да се укрие, което би затруднило изпълнението на наложеното му наказание в Република Румъния.

Определението на Окръжен съд – Враца подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на задържания в Следствения арест към Затвора във Враца. Определението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.