Министърът на туризма смята, че възможността гостите на хотела да се изхранват в ресторантите, е една глътка въздух за бранша

Министърът на туризма Марияна Николова смята, че възможността гостите на хотела да се изхранват в ресторантите, е една глътка въздух за бранша, предаде  БГНЕС.

„Министерството беше направило такова конкретно предложение преди десетина дни до министъра на здравеопазването. Включително да има вечерен час до 22 часа, това беше съгласувано и с бранша – краен вечерен на изхранването, както и 50% от капацитета на местата в заведенията да бъдат заети, за да може да бъде спазена необходимата дистанция, включително сме предложили и да има сменен режим на хранене за закуска, обяд и вечеря. Това е една глътка въздух за бранша”, обясни министърът на туризма. 

Министърът на туризма се срещна с концесионера на летищата в Бургас и Варна

Тя подчерта, че контролът ще е много рестриктивен. „И аз лично ще посещавам местата за настаняване и изхранване, за да може да се гарантира безопасността на туристите и да не се допускат никакви групови събирания и рискови места”, каза Николова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: Снимка: БГНЕС