Какви санкции получиха празнуващите и собственикът на заведението?

Затворени заведения масово организират фирмени коледни и новогодишни партита. Такива сигнали идват ежедневно до нас, но се оказва, че е много трудно да се хванат на място и празнуващите, и собствениците. Наш екип обаче успя да засече подобен празничен банкет във Велико Търново.

ПРОВЕРКИ ПО МАГАЗИНИТЕ: Хванаха ли нарушители на правилата

Получаваме сигнал, че в механа в най-оживения квартал - „Бузлуджа” във Велико Търново, в съботната вечер се подготвя фирмено парти. Изчакваме на място купонът да започне. Часът е 21,30. Вратата на заведението е заключена, но климатичната инсталация работи. Опитваме да се свържем с управата на механата на посочения телефон, но без успех.

 

 

Подаваме сигнал в полицията и за броени минути пристигат три патрулни автомобила. Повече от 30 минути никой не отворя на служителите на реда. Около 22 часа все пак пристига управителят на заведението. Екипът ни, очаквано не е допуснат в механата.

Затвориха 8 заведения в София заради неспазване на вечерния час

До полунощ са съставени 20 акта на празнуващи започващи с от 300 лв. глоба и акт на собственика и управителя на заведението в размер на 3 000 лв. Освен 20-те присъстващи на фирменото парти, с тях е имало диджей и още четири души персонал. В полунощ всичко приключи.

След преждевременното приключване на празника в механата заведението беше запечатано.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.