Голяма част от хората се тестват, защото ще пътуват

И в първия ден на новата година не липсваха хора, които да се изследват за коронавирус. В една от лабораториите в София почти през целия ден имаше опашка от желаещи, а повечето от тях бяха дошли да се изследват, защото им предстои пътуване в чужбина. 

Изследвания в дните до неделя могат да се правят на много места у нас, а пълният списък с дежурните лаборатории може да видите ТУК

Отново висок брой излекувани от COVID-19

Стефан, който е международен шофьор, споделя, че се изследва всяка седмица. 

"Трябва да пътувам и ми трябва тест. Очаквах, че ще има опашки понеже хората ще пътуват след празниците", споделя мъжът.

Повечето дежурни лаборатории са с намалено работно време. Положителните проби за изминалото денонощие са малко над 1046 при направени 5739 теста. Има спад на пациентите,които се лекуват в болница и в интензивни отделения. Починалите са 61. Близо 1120 са оздравелите за изминалото денонощие. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.