Възрастният мъж е приет последователно в две болници в Русе

Млада жена търси истината за смъртта на дядо си, починал от COVID-19. Тя твърди, че възрастният мъж е приет в COVID-отделение с два отрицателни теста, а след това е бил връзван с бинтове за леглото.

Мъж почина в Спешното отделение на болницата в Благоевград

Възрастният мъж е приет последователно в две болници в Русе. И от двете отказаха коментар пред камера. От Университетска болница "Канев" заявиха, че при тях не е постъпвал сигнал от близките на пациента. Увериха, че ако получат такъв, ще направят вътрешна проверка. От втората университетска болница - "Медика", уточниха, че пациентът е бил съвсем за кратко при тях. Дежурният екип е направил всичко по силите си, но човекът е пристигнал в много тежко състояние и не са успели да го спасят.

Сагата за семейството започва още на 12 декември, когато дядото на Леонора Шокордова е приет в болница „Канев” с двустранна пневмония. Ден преди това мъжът вдига температура, а след преглед от Бърза помощ си прави PCR тест в частна лаборатория, който се оказва отрицателен.

Проф. Кантарджиев: На второ място в ЕС сме по смъртност

„При приема в болницата отново му правят PCR тест, както и бърз тест. И двата са отрицателни. Въпреки това, го настаняват в COVID-отделение, защото според медиците има симптоми на коронавирус”, споделя Леонора.

Според нея обаче дядо й се е заразил в отделението. След престой в болничното заведение пациентът е изписан на 23 декември в по-тежко състояние. На близките му е препоръчано да „се лекува в домашна топла обстановка”, тъй като пневмонията е стабилизирана. През този период семейството решава да се самоизолира и няма никакви контакти.

ШОКИРАЩА ГЛЕДКА: Кой остави починал мъж пред варненска поликлиника

„При изписване баба ми е трябвало да подпише декларация, че е запозната с тежкото му състояние и, едва ли не, от болницата не носят отговорност, ако нещо се случи. На 29 декември е приет в болница „Медика”, след като състоянието му се влошава. Тогава пробата му за коронавирус вече е положителна”, обясни Леонора.

Положителни се оказват пробите и на близките на починалия мъж, които живеят с него.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща