Според данни на "Ройтерс" акциите са се понижили и до 8 на сто в определен момент

Котировките на акциите на компанията Twitter днес се понижиха със 7 на сто в предварителната търговия на Уолстрийт. Това стана след решението да бъде блокиран акаунтът на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде агенция "Блумбърг".

Twitter блокира акаунта на Доналд Тръмп за постоянно

Според данни на "Ройтерс" акциите са се понижили и до 8 на сто в определен момент. Котировките на Twitter бележат спад с 8% и при търговете в Германия.

В петък от компанията обявиха, че спират достъпа на Тръмп до акаунта му заради нарушаване на правилата на социалната мрежа и заради опасения, че той може да се опита да предизвика безредици.

Миналата седмица привърженици на действащия държавен глава проникнаха със сила в сградата на Конгреса на САЩ, за да възпрепятстват утвърждаването на резултатите от президентските избори от 3 ноември миналата година, които спечели демократът Джо Байдън. Неговото встъпване в длъжност е насрочено за 20 януари.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.