Столичният кмет посочи, че не е обявено бедствено положение в нито едно населено място

Цяла нощ екипи са наблюдавали реките на територията на Столичната община, като се отчита леко понижение в нивата им. Все още има наводнени участъци от населени места в Нови Искър - „Требич” и Волуяк. Опасност за населението в Столичната община обаче няма, съобщи на брифинг във вторник сутринта кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Половин България под вода (ОБЗОР)

„Има наводнени къщи и щетите по тях ще се описват в края на деня. Най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили през нощта за издигането на диги в Мировяне. Има сграда на хоспис, която защитаваме”, информира Фандъкова, като уточни, че екипи на „Аварийна помощ и превенция” също са работили на място.

Днес е планирано да се отводни участъкът под моста в Курило и да се работи в Мировяне за отводняване на къщите. Столичният кмет съобщи, че в Житен също има наводнена къща. В "Требич" предстои да бъдат издигнати диги.

ВИСОКИ НИВА НА РЕКА ИСКЪР: Жена на косъм от удавяне (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фандъкова каза, че не е обявено бедствено положение в нито едно населено място в София и не се стигнало до евакуация на хора.

„Надявам се днес да започне успокояване на ситуацията и да подпомогнем хората по отводняване на къщите. Опасност за населението към момента няма”, добави кметицата. 

ℹ Има леко понижение на нивата на реките на територията на Столична община, но все още има наводнени места. Населените...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Понеделник, 11 януари 2021 г.

Продължава наблюдението на нивата на язовирите. Ще започне изпомпване на „Суходол“ 2, за да не се стигне до преливане, уточни Фандъкова.

Тази сутрин беше възстановено движението на автобуси №27 и №29 до „Требич“.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.