По разпореждане на кмета на Бургас са евакуирани жителите на 20 постройки във вилно селище „Черниците“

Поройните дъждове стигнаха и до Черноморието. Вилно селище край Бургас беше наводнено. 

От около полунощ снощи нивото на водите на река Маринка е започнало да се покачва значително. В 5:30 часа тази сутрин се е задействала системата за ранно оповестяване от риск за наводнения.

Кога ще спрат валежите

По разпореждане на кмета на Бургас са евакуирани жителите на 20 постройки във вилно селище „Черниците“. На 3 места с тежка техника се почистват от наноси реките Отмалийска и Маринка.

„Цяла вечер наблюдаваме нивото на преливника. Към 5:30 показа, че вече навлизаме в червената зона, критичното ниво. Започнахме да евакуираме хората, които са в долната част, която е заливаема. Водата дойде много бързо и имаше опасност от запушване на някои места“, казват експертите.

Пътят Бургас-Созопол е затворен за движение, заради разлив на вода след отбивката за Черноморец. Въведен е обходен маршрут през селата Маринка и Ясна поляна. Влаковете между Карнобат и Варна също не се движат.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.