Посетителите и около 10 души персонал на заведението получиха актове и глоби

Ден след като 2 шумни партита в ресторанти в Пловдив бяха прекратени предсрочно, и в София се проведе акция срещу нарушители. 30 посетители и около 10 души персонал на заведение в известен столичен хотел получиха актове и глоби.

А по непотвърдена информация полицията и РЗИ са се отзовали на общо 6 сигнала за купони в столицата, които нарушават заповедта на здравния министър.

12 задържани след пореден купон в Пловдив

Събота вечер. 22:30 часа. Униформените влизат на проверка в елитен хотел в столичния квартал „Лозенец“. Причината: ресторантът на последния етаж работи след 22 часа – в разрез със заповедта на здравния министър. За купон обаче никой от служителите нищо не е чувал.

Инспектори също се отзовават на сигнала.

„В този ресторант имаше около 30 души, персоналът беше 10 човека. Съставен е акт на фирмата, която стопанисва ресторанта. Съставени са и актове на персонала за неправилно носене на лични предпазни средства – маски“, казват от РЗИ-София.

 

 

Малко след полунощ хотела напуска управителят на ресторанта. С връчен акт, но без коментар защо е допуснал нарушаване на противоепидемичните мерки.

„Актовете са от 300 до 1000 лева за физически лица, а за юридически – от 500 до 2000 лева“, обясни д-р Ина Балабанова, дирекция „Обществено здраве“, РЗИ-София.

За NOVA от мениджмънта на хотела обясниха, че ресторантът е отдаден под наем на външна фирма:

Във връзка с информация за акция в ресторант „Панорама“, бихме искали да уточним, че обектът е под наем и не се управлява от мениджмънта на хотел „Маринела“. Ресторантът съществува от времето на предишните собственици. Хотелът разполага с ресторант, в който се спазват всички противоепидемични мерки.

Актове за всички над 55 гости на празненството в Пловдив

А 3 часа след началото на среднощната акция, последни от ресторанта си тръгнаха посетителите – всеки с връчен от контролните органи акт.  

Здравните власти са категорични: проверките ще продължат. Ако този ресторант  отново наруши заповедта на здравния министър, санкцията не е глоба, а затваряне.

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.