Той беше задържан при кацането

Руският опозиционен лидер Алексей Навални се прибра в Русия, след вероятен опит за отравяне миналата година. Той се качи на самолет от Берлин за Москва късно този следобед. След кацането обаче Навални е бил задържан.

Германия предаде на Русия досието по случая "Навални"

44-годишният опозиционер е заплашен от арест при кацането си в руската столица. На аерогарата в Берлин той заяви, че е невинен и няма защо да го арестуват. На летище Внуково обаче полицията започна да задържа негови приближени, които се бяха събрали за да го посрещнат.

 

 

Алексей Навални се връща в Русия

Малко по-късно летището беше затворено за кацащи полети, а самолетът на Навални беше пренасочен към другата московска аерогара Шереметиево, където кацна.

 

 

Затворническите служби в Русия потвърдиха, че са задържали опозиционера при пристигането му в Москва. Те го обвиняват в нарушаване на условната му присъда, издадена през 2014 година. Навални "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.