За пръв път Кристиан Николов изрази съжаление, не отрича авторството на престъплението

В Софийския градски съд започна разпоредителното заседание по делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Прокуратурата и защитата щяха да представят мотиви, ако не са съгласни с обвиненията, доказателствата или свидетелите, които ще бъдат разпитани в процеса.

Заключението беше, че не са допуснати съществени нарушения, свързани с правата на подсъдимия и близките на жертвата. Кристиян Николов изрази своите "искрени съболезнования".

"За пръв път заема такава позиция, изрази съжаление, не отрича авторството", каза адвоката на близките на Цветков Менко Менков.

За 23 февруари бе насрочено първото заседание, дотогава обвиняемият остава с мярка "задържане под стража".

 

 

Софийският градски съд заседава по делото за катастрофата с Милен Цветков

Съдът решава дали да даде старт на делото или да го върне на прокуратурата заради грешки по време на разследването. Обвиняемият Кристиан Николов беше доведен под конвой, в съда присъства им майка му.

Според прокуратурата той е причинил смъртта на журналиста умишлено. Седнал зад волана след употреба на силен коктейл наркотици. Шофирал е с 99 км/ч вместо допустимите 50.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.