БСП не може да се възприеме като алтернатива от хората

"ГЕРБ, БСП и "Има такъв народ" ще бъдат първите три партии след изборите", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Михаил Миков, бивш председател на БСП. 

"Реденето на листи е паратийна работа, по-сериозната работа е как и дали обществото ще те възприеме като алтернатива, очевидно БСП не успява в тази насока. При реденето на листи се прилага принципът: "Верните влизат, не успешните". В БСП има чистене и люспене на членове за сметка на верните. В партията има процес на отстраняване на хора, само защото имат мнение.", заяви още той.

40 социалисти от БСП напуснаха партията

Според бившият председател на столетницата днес голяма част от хората, които са избрали Нинова, дълбоко съжаляват, защото сега се вижда, че демокрацията в партията е унищожена.

Той предположи, че Румен Радев би могло да бъде кандидат за президент и при неговото ръководство, но не задължително. Миков коментира и изявлението на Корнелия Нинова, че ще обмислят кандидатура за президент след парламентарните избори като абсурдно, защото говори за липса на подкрепа към човек, зад когото са застанали при предишните избори.

Относно следизборните коалиции социалистът смята, че не е въпросът кой с кого ще споделя министерски кресла, а как може да се промени животът на хората с действията на правителството.

БСП предлага неработещите фирми да бъдат освободени от данък сгради и такса смет

"Ако БСП приеме програма на наследници на СДС и ДСБ, с нея е свършено. Не вярвам толкова неразумно да се постъпи от ръководството заради едната власт", заключи Михаил Миков.

В предаването Иван Таков, общински съветник от СОС, заяви, че няма напрежение между Столичната организация на БСП и "Позитано" и че работата по изборите продължава.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.