Нинова посочи, че и мерките за подпомагане на бизнеса не са ефективни

БСП предложи фирмите, които не са работили дълго време заради коронавируса, да бъдат освободени от данък сгради и такса смет.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова предлага на правителството отваряне на Държавния резерв и закупуване на български продукти - мляко, месо, консерви.

По този начин ще бъде гарантирано изкупуването на земеделската продукция на реални цени и земеделските стопани ще бъдат овъзмездени за коронакризата. 

Нинова: Един от начините да се промени моделът на управление е масовото гласуване

Нинова посочи, че и мерките за подпомагане на бизнеса не са ефективни: 

"С действията си, които са некомпетентни, неорганизирани и нямат капацитет да се справят, задълбочават и социално-икономическата криза, за която предупреждаваме от месеци. Не чуха нашите предложения и какво е състоянието днес.

Нито едно от средните предприятия не е получило помощта си от 30 до 150 000 лева и то от тези, които са кандидатствали, минали са процедурата и вече са одобрени. Още не е стартирала кампанията за малките предприятия. Това означава почти година закъснение от първата криза".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Източник: БНР