От партията ще обжалват в съда

Партия „Атака” излезе на протест пред Централната избирателна комисия. Причината е, че ЦИК промени състава и наименованието на коалиция „Обединени патриоти”, като заличи партията на Волен Сидеров от нея. Наименованието вече е коалиция „Обединени патриоти - НФСБ и ВМРО”.

Решението е прието след заявление от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. От Партия „Атака” вече съобщиха, че ще го обжалват в съда. Сидеров определи случилото се като "незаконна стъпка", с която лишават партията му от членове в секционни и районни комисии.

„„Атака се изважда от коалиция „Обединени патриоти” първо и второ не се допуска до секционни комисии и районни комисии. Тоест нямаме право на представители във всички тези комисии. ЦИК направи брутално потъпкване на закона. И сега да си зададем въпроса: След като ЦИК прави такова потъпкване, какво означава за 12 500 общински и районни? Така ще мачкат закона и така ще се подчиняват на нареждания, че ми настръхва косата тези избори колко ще бъдат фалшифицирани”, заяви Волен Сидеров. 

„Принципно това са взаимоотношения в коалицията - за включване или изключване на определени партии. ЦИК е взела своето решение съгласно заявлението на други две съставни партии от коалицията”, заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.