Подобни "въздушни" раждания са доста голяма рядкост

Бебе от Германия толкова бързаше да се роди, че дори и хеликоптер не можа да го закара навреме в болницата. Така Мартин Тимотеус се появи на бял свят във вертолет, предаде ДПА.

БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ: Бебе с антитела се роди в болницата в Пазарджик (ВИДЕО)

Въздушната линейка се е отправила към клиниката на град Оснабрюк, а Мартин проплакал буквално на финалната права на височина 150 метра и при скорост 200 километра в час. В края на краищата както новороденото / 3 620 грама/, така и неговата 24-годишна майка, са добре.

Контролният център изпратил въздушната линейка, след като жената почувствала, че ще ражда преди термина й. На хеликоптера му трябвало само няколко минути, за да измине разстоянието.
Подобни "въздушни" раждания са доста голяма рядкост. Последният документиран случай датирал отпреди 28 години. Това се случило в хеликоптера "Кристоф 1" в Мюнхен.

СИЛАТА НА ЖИВОТА: Жена в кома заради COVID-19 роди здраво бебе

Майката на "въздушното бебе" Соня Ламерс сподели, че за съпруга й е нямало място в хеликоптера и той е трябвало да отиде до клиниката с колата си. "Когато пристигна, той вече беше станал татко!", заяви с усмивка г-жа Ламерс.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА