Причината е голяма авария на централната топлопреносна магистрала

Спират парното в част от центъра на Перник заради голяма авария на централната топлопреносна магистрала, съобщиха от местната „Топлофикация”. До отстраняване на аварията без отопление ще бъдат детска градина „Родолюбче”, Обединеният детски комплекс, Дворецът на културата, спортна зала „Дружба”. 

Масово недоволство от високи сметки за парно

Парно няма да има и в сградите на Общината, Минната дирекция, храм "Св. Иван Рилски", ГРАО, Държавен архив, както и в жилищни сгради на улиците "Брегалница", "Св. Св. Кирил и Методий", "Кракра Пернишки" и "Кресна". 

Освен че заради аварията има голяма загуба на топлоносител, има опасност и от увреждане на сгради, съобщават от „Топлофикация”.

Природният газ поскъпва с 12.85%

Парното в проблемния участък ще бъде спряно още тази вечер в 21:30 часа. От дружеството предупреждават, че заради отстраняването на аварията ще се наложи ограничаване на местата за паркиране на МПС в участъка от покрития мост над река Струма до централния градски площад.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БНР