По думите му Радев е показал отношението си към жертвите на комунизма, поставяйки знак за равенство между тях и техните палачи

Днес е денят, в който се почитат жертвите на комунизма. В предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS следва разговор с известния режисьор Росен Елезов, който направи филм за Георги Константинов - младежът, дръзнал да събори статуята на Сталин.  

По думите му Радев е показал отвратителното си отношение към жертвите на комунизма, поставяйки знак за равенство между тях и техните палачи.

"Той неслучайно е избрал датата на изборите да бъде на католическия Великден, защото е скандална личност", смята Елезов.

76 години от Народния съд

Режисьорът мисли, че България носи нещастната кармата на най-толерантната общество, спасило хиляди евреи но и несправедливото клеймо на най-фашистката.

Според него филмът за Георги Константинов не е мрачен, носи в себе си противоречие на пръв поглед, но и отдаденост ккъм българската история и надеждата, че нещо може да се промени.

Целия разговори гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.