Издадоха детска книжка за политика

"Децата трябва да знаят какви са техните права, те трябва да бъдат научени да взимат правилни решения. Училището прави опит да предаде политическа култура и какво е демокрация, но това става бегло и много късно", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Валентина Стоева, главен редактор на сайт "Детски книги" и председател на Фондация "Детски книги".

6-годишно дете издаде първата си книга

Гостът представи в студиото детска книжка, в която животни правят избори, където по забавен и комичен начин е представено как се случват едни избори, а също и как не би трябвало да се случват.

Детските центрове също искат да отворят врати (ВИДЕО)

Според редактора е важно тези знания у децата да се придобиват по-рано, за да може вече в по-късен етап да имат достатъчно знание, което да им помогне да правят правилни и инфирмирани избори.

Валентина Стоева показа в предаването и книжки за по-големи, които спомагат за развиване мисленето на порасналите деца, като тази на Ерих Кестнер "Конференция на животните.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.