Ранени пътници след пореден обстрел на влак с камъни

Пореден обстрел на влак с камъни. Ранени са две момичета. При всеки такъв инцидент полицията образува дознания, но извършителите остават неустановени. Ще успеят ли железниците да се справят с проблема или решението е да се пуснат вагони с бронирани стъкла?

СЛЕД ХВЪРЛЕНИ КАМЪНИ ПО ВЛАК: Две момичета са ранени, нападателите се издирват

„Надявам се тези хора, които хвърляха камъни да бъдат намерени и наказани. За щастие двете момичета не са пострадали много, но уплахата ще остане за дълго време. Лощото е, че ако извършителите са малолетни, ще се разминат само с едно предупреждение“, обясни Кирил Костадинов, ръководител отдел „Безопасност“ в „Пътнически превози“ на БДЖ.

 

 

Според него отворените прозорци във влаковете създават голям риск. През тях често се хвърляли камъни, които влизат директно в купето на влака.

„Вандализмът не свършва с хвърлянето на камъни. Има случаи на поставяне на твърди предмети по пътя на влака. Последствията на местата, където скоростта на влака е голяма могат да бъдат фатални. Щетите, които БДЖ понася са за хиляди левове“, добавя Костадинов.

Той добавя, че е имало и случай, в който началникът на влака е бил обект на агресия от пътник. Машинист се притича на помощ и спасява водача на композицията.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.