Предстои то да бъде насрочено за разглеждане

Делото за строителството на АЕЦ "Белене" предстои да бъде насрочено за разглеждане. От Специализирания съд съобщиха, че делото е било внесено в съда преди дни, а системата за случайно разпределение е определила да бъде гледано от съдия Виктор Чаушев, предава БТА.

Румен Овчаров ощетил "Мини Бобов дол" с близо 9 млн. лв.

Подсъдими по делото са Румен Овчаров, Петър Димитров, които са бивши министри на енергетиката, както и Мардик Папазян и Любомир Велков, бивши директори на НЕК.

До 10 години България може да има изградена нова ядрена мощност

Румен Овчаров е обвинен за умишлена безстопанственост в особено големи размери - над 193 млн. евро, на Петър Димитров му е повдигнато обвинение, че не е упражнил контрол върху директорите на НЕК Папазян и Велков, които са обвинени за сключване на неизгодна сделка с "Атомстройекспорт", нанесла вреди за около 77 млн. евро.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Редактор: Росана Манева