Ресторантьори обявиха награда за снимка на Мутафчийски или Ангелов в заведение

Премиерът Бойко Борисов обяви, че на 1 март заведенията със сигурност ще отворят врати. В същото време главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предупреди, че пикът на новата зараза може да дойде точно преди изборите.

Премиерът обяви кога отварят ресторантите

От Сдружението на заведенията обявиха награда за всеки, който предостави снимки на  министъра на здравеопазването или на членове на Оперативния щаб, заснети в заведение. Провокация ли е това от страна на ресторантьорите и готвят ли се да отворят на 1 март? Отговор на този въпрос даде Емил Коларов – председател на Сдружението на заведенията.

ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА: Незаконните партита се превръщат в пандемия (ВИДЕО)

„Едно отваряне на заведение не е толкова лесно. Трябва сериозна подготовка на обектите, които дълго време са били затворени. Това отваряне е и много скъпо. Искрено се надяваме обещанието на министър-председателя да бъде спазено”, заяви той.

30% от заведенията у нас няма да отворят врати на 1 март. А причината, по думите им, са масови фалити заради пандемията. Ресторантьори изразиха притесненията си, че заради наближаващата трета вълна, и това отваряне може да бъде отложено.

 

 

От Сдружението апелираха към здравните власти да обяснят каква е разликата между заведенията в хотелите и тези извън тях. Ресторантьорите питат и защо те не влизат в групата на отворените обекти.

На заседание на оперативния щаб в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов подчерта, че стремежът е всички бизнеси да отворят максимално бързо. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.