Към момента активните случаи са 496

Трима преподаватели в училища и детска градина в Сливен и Твърдица са сред новите случаи на COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. През последното денонощие в областта са установени нови 36 души. От днес продължава имунизацията на педагогическия и непедагогическия персонал в училищата.

Близо 10% са положителните проби за коронавирус у нас

Към момента активните случаи на COVID-19 в област Сливен са 496. Най-много заболели има в община Сливен – 396 души. Най-ниска е заболеваемостта в община Котел – само петима души, живеещи в три малки населени места. В град Котел няма заболели, отчитат от Областния кризисен щаб. 

Заболеваемостта в областта е 223-ма на 100 хил. души население. Под домашна карантина са 991 жители на четирите общини. През последното денонощие са излекувани 31 пациенти. Няма починали. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР