Пострадалата жена с разказ за случилото се

Инцидент на улицата прати жена в болница. Опасността дошла отгоре – леден къс от покрив в центъра на столицата паднал върху главата на случайно минаваща пешеходка. За щастие, жената не е пострадала тежко. Пред NOVA Светлана Перперлиева  заяви, че мястото не е било добре обезопасено.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Все още съм със силно главоболие. Главата ми е сцепена. Вървяхме с колежка по тротоара и изведнъж нещо ме събори на земята с ужасно силен удар. Колежката ми беше на крачка зад мен и е видяла огромния леден къс. Спряха хора, които ми помогнаха”, разказа пострадалата.

Ледена висулка рани жена в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите й тя нямало как да види какво я е ударило. „Нямаше табела. Може да е била някъде в страни. Но, аз си мисля, че ако има някаква опасност и мястото трябва да бъде обезопасено, това не трябва да е с някаква табела, която може да бъде издухана от вятъра”, посочва г-жа Перперлиева. Тя разказа, че в момента основната й тревога е свързана с няколкото операции на  ретината, които претърпяла, и се надява след удара по главата всичко е наред.

На сградата, от която е паднал леденият къс, има камери. Видеозаписите са прегледани. Табелата е била поставена в средата на тротоара и е била вързана с ограничителни вериги. „Жената почти се удря в табелата, заобикаля я и се връща в най-опасната точка”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Кирил Дойчинов, главен секретар  на Държавна агенция "Електронно управление".

Ледена сутрин в цялата страна

Николай Кънев, който е очевидец на инцидента и се обадил на 112, за да помогне на пострадалата, разказа че табелите около сградата не са били поставени на правилното място. „Живея наблизо, и знам когато има опасност как са поставени”, заяви той. По думите му табелата е била вързана с верига за парапета на тротоара.

Повече по казуса гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.