Пострадалата е откарана в „Пирогов”

Паднала от сграда висулка в София рани 57-годишна жена. От Спешна помощ заявиха за NOVA, че сигналът е получен в 14:34 ч.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Инцидентът е станал на ул. „Гурко”, при сградата на „Български пощи”. Ранената е откарана в „Пирогов”.  Тя е с разкъсно-контузна рана на главата и съмнение за комоцио.

Младеж почина след токов удар в София

„Минавайки по тротоара видях една жена с разцепена глава. Друга госпожа й помагаше. С моя приятел също спряхме да помогнем. Според мен причината за инцидента е небрежност”, коментира свидетелят Николай Кънев.

Лекарите в „Пирогов” правят рентгенова снимка на черепа, която не показва счупване, раната  е обработена, а пострадалата е освободена за домашно лечение.

За да обезопасят преминаването покрай сградата, стопаните твърдят, че са направили необходимото.

„Направили сме стопери, за да спрат големите буци сняг, но не можем да спрем малките. Този покрив е от медни керемиди и при замръзване малките късчета се залепват за керемидите и падат”, коментира Кирил Дойчинов, главен секретар на ДАЕУ.

„След инцидента с жената, продължиха да падат висулки. Чист късмет е, че други човек не пострада”, каза още Николай Кънев.

На мястото има табела, която предупреждава за падащ лед, но според мъжът, подал сигнала за инцидента, табелата е била преместена. Въпреки опасността в следобедните  часове пешеходците продължаваха да минават оттам.

Заради инцидента  общината ще състави административен акт на стопанина на сградата за непочистения лед на покрива.   

Серия нарушения на мястото, където токов удар уби дете

Репортери: Наталия Герджикова, Владислава Тричкова

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.