Вицепремиерът и министър на отбраната говори пред Диана Найденова в "Карай направо"

„Хората влизат и се разделят. Защото, когато влезеш в парламента и забравиш за какво си влязъл, и вместо да правиш закони обикаляш софийските питейни заведения, за да думкаш на барабанчета с цигански оркестри– нямаш място в нашата коалиция”. Това заяви пред Диана Найденова в "Карай направо" вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод разделянето на ВМРО с коалиционните му партньори.

По думите му още в края на миналия месец Националния съвет на коалицията е имал заседание, на което над 80 процента от членовете са били ВМРО да се яви самостоятелно на тези избори. „Уведомих г-н Симеонов по най-колегиалния, възпитан и нормален начин. Така се прави”, заяви Каракачанов.

Сачева: Обмисляме да разширим обхвата на мярката 80 на 20 от април

Още през май месец 2019 година на изборите за ЕП ВМРО се яви самостоятелно. „Резултатите може би дадоха едно самочувствие на нашите хора и затова надделя тяхното мнение”, посочи той по повод самостоятелното явяване на партията му на парламентарните избори.

 В отговор на твърдението на Волен Сидеров, че Министерство на отбраната е превърнато в „агенция за недвижими имоти”, защото няма пари за армията и се разпродава имущество за жълти стотинки, а едновременно с това са закупени изтребители „на чертеж”, министърът отговори: „Тази лъжа той я повтаря вече поне една година. По негово искане в парламента имаше специално заседание, на което този въпрос беше обсъждан. Тогава аз, като за олигофрени, бях направил една таблица – при кой министър какви имоти, коя година и за какви пари  са продавани. Оказа се, че по мое време са продадени най-малко имоти за най-високи цени”.

"Може да бъде критикувано много това правителство, но то свърши много. За пръв път, отдавна, правителството изкарва пълния си мандат. Въпреки пандемията, която е втора година, и икономическата криза, която придружава тази пандемия. Въпреки опитите и от вътре и от вън да се предизвикват брожение, които да го свалят. Който не работи, той не може да бъде критикуван за нищо", заяви вицепремиерът. 

Целия разговор гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.