Вижте къде се намира пунктът

"В Плевен от днес се отваря денонощен имунизационен кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19". Това съобщи д-р Ирина Джикова от Регионалната здравна инспекция.

"Пунктът е на територията на университетска болница "Д-р Георги Странски" и се разкрива на основание решение на Министерски съвет и писмо на министъра на здравеопазването", посочи тя.

Какво е важно да знаем преди ваксинация

РЗИ увеличи и броя на дневните имунизационни кабинети - 10 са отворени в работните дни на седмицата, 7 - в почивните дни. От понеделник до петък приемат желаещи пет болници в Плевен - от 14.00 до 18.00 ч. - "Д-р Георги Странски", "Св. Марина" - местност "Русково бърдо", "Авис Медика" - парк "Кайлъка", "Сърце и Мозък", "Св. Панталеймон" - жк."Дружба".

Къде може да се ваксинираме (СПИСЪК)

В работните дни са отворени пунктове в пет общински центрове - от 14.00 до 18.00 ч. - Левски, Белене, Кнежа, Гулянци и Червен бряг.

В почивните дни работят кабинети от 10.00 до 16.00 ч. на седем места - "Сърце и мозък" и "Свети Панталеймон" в Плевен, и в Левски, Белене, Кнежа, Гулянци и Червен бряг, уточниха от РЗИ.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си