Тя има предимството да се съхранява в обикновени хладилници и се поставя само една доза

Ваксината срещу коронавируса на компанията Johnson&Johnson е ефективна и безопасна.
Това обяви здравният регулатор на Съединените щати. Очаква се още утре комисията от независими експерти да се събере, за да реши дали да позволи употребата на ваксината в страната.

Тестовете сред 44 хиляди души сочат, че ваксината е 85% ефективна в предотвратяването на тежки случаи на COVID-19.

Ваксината на Johnson&Johnson има предимството да се съхранява в обикновени хладилници. Освен това, се поставя само една доза.

ЕФЕКТИВНА И БЕЗОПАСНА: Ваксината на Johnson & Johnson е на път да бъде одобрена

"Препаратите на Pfizer и Moderna показват 94-95 на сто ефикасност. Ваксината на Johnson & Johnson показва 72% в изпитванията в САЩ. Ще си кажете - това е значително по-ниско. На практика не е така. Директно сравнение е трудно да се направи, защото условията не са същите. Главният показател при новата ваксина е, че тя предотвратява практически 100% нуждата от хоспитализиране и смъртните случаи. Когато се борим с пандемия, това е най-важният показател", сподели Джон Уайт, главен експерт на медицинския портал webMD.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.