Животното се възстановява в столичния зоопарк

Сръндакът, който беше намерен прострелян в центъра на София, е в зоопарка. За него се грижат ветеринари.

В петък ви срещнахме с най-смелата сърничка. Тя е простреляна вероятно вчера във Витоша и в уплахата си слиза в града сама да търси помощ.

„Намерена е от човек, който е бил в автомобила си. Съответно е видял как животното се е строполило, паднало е по едни стълби точно до неговата кола. Мъжът се обажда веднага на 112”, обясни Добромир Бориславов, директор на Зоологическа градина, София.

 

 

Спасиха прострелян сръндак от столичен булевард (ВИДЕО+СНИМКИ)

На място изпращат 2 екипа, част от които е Денислав Енчев. Споделя, че състоянието на сръндака е било тежко. Транспортират го веднага към ветеринарната клиника на столичния зоопарк.

Спасиха ранена сърничка, намерена в София (СНИМКИ+ВИДЕО)

Според лекарите сръндакът ще успее да се възстанови, въпреки няколкото куршума, открити в него. А в зависимост от състоянието му той или ще остане известно време в столичния зоопарк, или ще бъде върнат в естествената си среда.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.