Рекламират се шест обекта, които правителството финансира специално

„Най-сетне започнахме масирана реклама на културно-историческото наследство на страната. Това беше една голяма моя мечта. Рекламират се шест обекта, които правителството финансира специално – три в Южна и три в Северна България”, разказа българският Индиана Джоунс – професор Николай Овчаров, в ефира на „Събуди се”.

Министър Николова към проф. Овчаров: Хората искат да научават за нови забележителности

Относно Перперикон, проф. Овчаров сподели, че се радва на посещение от много туристи и е познат и извън България. На място е отишла и американският посланик Херо Мустафа, която е останала удивена от видяното. Сред рекламираните обекти обаче е и не толкова познатия Вишеград.

Кабинетът инвестира 1,8 млн. лв. в археология

„Това е съвсем нов обект. Един уникален замък с много легенди, но и с много история. В неговото подножие е избран вторият император на латинската империя – Хенрих, братът на Балдуин, който е пленен от Калоян. Именно под стените на този замък кръстоносците научават за смъртта на първи император”, разказа професорът.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.