Вижте какво е състоянието на херцога на Единбург

Херцогът на Единбург – принц Филип, остава в болница за 13-и пореден ден. Това е най-дългата хоспитализация в живота му, пише „Ройтерс”.

99-годишният съпруг на британската кралица Елизабет Втора беше приет в частната лондонска болница „Крал Едуард VII” вечерта на 16 февруари заради инфекция. Състоянието му е стабилно, но е под лекарски грижи като предпазна мярка, съобщиха от Бъкингамския дворец.

ПРИЗИВ ОТ КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА: Нейно Величество прикани хората да се ваксинират

Сегашният му престой в болница обаче надвишава 11-дневната му хоспитализация през 2013 година, когато претърпя коремна операция.

Филип и 94-годишната Елизабет в момента пребивават в замъка Уиндзор, западно от Лондон. И двамата получиха първата доза от ваксината срещу COVID-19, като според запознати сегашното състояние на херцога не е свързано с вируса.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.