И през месец февруари NOVA е най-гледаният телевизионен канал в страната от зрителите в активна възраст

За пореден месец NOVA не отстъпва от лидерската позиция на българския телевизионен пазар. Аудиторният дял на медията е среднодневно с 29% по-голям от постигнатия от втората по гледаемост телевизия сред активното население (18-49 г.). В най-гледаното телевизионно време, разликата между първата и втората телевизия нараства значително спрямо предходния месец и средно за месец февруари достига 27%: 

На нараснало зрителско внимание се радва и цялата група канали на Нова Броудкастинг Груп. През месец февруари, среднодневно групата канали привлича вниманието на над 37% от зрителите в активна възраст, а в праймтайма стойностите доближават 40%. Така компанията регистрира не само чувствително по-висок резултат спрямо първия месец от настоящата година, но и значително увеличение на преднината си спрямо втората телевизионна група в страната.   

В последните седмици на февруари NOVA даде старт на пролетния телевизионен сезон, част от който станаха предаванията „Като две капки вода“ и „Един за друг“, както и сериалите „Откраднат живот“, „Братя“ и премиерният криминален сериал „Отдел Издирване“.

Регистрираната телевизионна гледаемост по време на премиерите дава предимство на NOVA спрямо излъченото по същото време по втората телевизия в класацията. Както е видно и от графиката, в немалко от случаите се наблюдава разлика от няколко пъти между аудиторния дял на NOVA и този на втория най-гледан канал по същото време. В петък дебют в ефир направи и най-новия български сериал „Отдел Издирване“, който предложи на зрителите звезден каст, заплетен сюжет и загадъчни криминални случаи. Премиерата на поредица спечели вниманието на 28,1% от аудиторията в активна възраст.

Освен премиери по NOVА, в края на месец февруари на екран се завърна и българският футбол. Излъченият на 27-и февруари  по DIEMA SPORT футболен мач между Лудогорец Разград и ЦСКА София достигна до над 270 хиляди зрители. Средно за цялата футболната среща отчетеният аудиторен дял е 13,6% от всички българи, гледали телевизия по това време. Значителен зрителски интерес към същия канал е регистриран и при излъчванията на срещите ЦСКА 1948 – Левски София, като и на ЦСКА София – Черно Море. Дербитата от Висшата Английска лига – Челси – Манчестър Юнайтед, както и Ливърпул – Манчестър Сити, също отчитат по над 200 хилядни българи, гледали поне част от излъченото по DIEMA SPORT 2.

Този петък, 5 март, в ефира на NOVA стартира и дългоочакваният трети сезон на семейната комедия “All Inclusive”, в който любимите приятелски семейства Чобанови и Сиромашки се отправят на ново щуро приключение в Банско. В неделната вечер предстои любимецът Димитър Рачков да се впусне в ново приключение. Какво ще бъде то, ще стане ясно на 7 март от 20:00 ч. по NOVA.