Те ще важат до 28 март

Германия удължава ограниченията, наложени заради пандемията с още три седмици - до 28 март. Някои мерки обаче ще бъдат облекчени в районите с относително ниско разпространение на вируса.

Гърция въвежда отново строги ограничения заради COVID-19

Срокът на действащите досега ограничения изтичаше в неделя. Канцлерът Ангела Меркел и премиерите на федералните провинции очертаха план в няколко фази, който ще позволи по-нататъшно разхлабване на мерките.

От следващата седмица ще отпаднат още ограничения и ще отворят магазаните в райони, които регистрират под 50 нови случая на 100 000 души население.

„Още един път сме на прага на нова фаза на пандемията, в която не можем да влезем безотговорно, но все още с оправдана надежда. Днес можем да говорим за надежда и за преход към нова фаза, защото всички ние постигнахме много в нашата страна през последните няколко месеца”, каза Меркел.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.