Страната отчита голям брой заразени с нова мутация на вируса

Нови строги мерки заради COVID-19 се въвеждат в Гърция до 16 март. Броят на новозаразените днес е 2702 души, като голяма част от тях са носители на новата мутация на коронавируса.

Не се променя условието за влизане в страната - отрицателен тест за коронавирус и една седмица карантина. На разстояние до 2 километра от дома се позволява пазаруване на хранителни стоки. Всяко излизане от вкъщи трябва да е подкрепено от документи за крайна необходимост.

България – в третата вълна на коронавируса (ОБЗОР)

Спортуване е възможно по час на ден и то пеша, като не е позволено до парка да се стигне с кола. Придвижването по работа е позволено само с официален документ от работодателя.

Вечерен час от 19:00 часа до 5:00 часа ще е в сила за областите с код "тъмно червено", където заразените са висок процент. Сред рисковите райони са Атика, Солун, голяма част от централна Гърция и островите в Егейско море.

Силно земетресение в Гърция, усетено е в редица градове у нас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мобилизирани са частните клиники в област Атика, където има недостиг на легла в Covid отделенията на държавните болници. Министърът на здравеопазването Кикилиас направи обръщение за спазване на мерките и подчерта, че ситуацията е критична.

Опозицията за пореден път обвини правителството на премиера Мицотакис, че няма план за справяне с пандемията и единствената политика е "от карантина в карантина".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР