Вижте какви са те

Въведоха нови противоепидемични мерки във Враца. От полунощ на 4 срещу 5 март става задължително носенето на предпазни маски на открити пространства, когато има струпване на повече хора. Това са всички пазари, тържища, изложения и други. Това важи и за мероприятия, които се провеждат на открито. Забранени са свижданията в общинските лечебни заведения.

РЪСТ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА: Британският вариант на коронавируса се разпространява у нас

Считано от 5 март до края на месеца децата от предучилищните групи могат да останат вкъщи след като родителите уведомят директора на детската градина. Това решение е взето от министъра на образованието след предложение, направено от кмета на града Калин Каменов.

Кунчев: Има изключително неприятни новини за нигерийски вариант на COVID-19

Засилва се и контролът за спазване на мерките. Освен санкции за системните нарушители е предвидено и преустановяване на работа на обектите, в които има най-сериозни нарушения.

Новите мерки се налагат във връзка с повишената заболеваемост в областта, където Враца е с най-голям брой заразени.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.