Сигналът е от Великотърновско

Потресаващи кадри с нехуманно отношение към домашни животни заляха социалните мрежи. Сигналът е от Великотърновско. На снимките се виждат мъртви крави, като някои са умишлено изгорени.

Кадрите са от ферма за едър рогат добитък в село Обединение. Тя е собственост на Румен Тодоров. Снимките са направени в периода, от декември месец миналата година до преди първите дни на март, от местни хора. Снимал е и Пламен Крумов.

„Направо на произвола на съдбата са му животните. Всеки ден умират по няколко. Това се случва от две години. Никой не взема никакви мерки и решихме да се обърнем към вас”, разказва Пламен Крумов, жител на с. Обединение.

ЖЕСТОКОСТ: Изхвърлиха в река живи новоизлюпени пилета (ВИДЕО)

Докато снимаме на територията на кравефермата, се появява синът на собственика -Теодор Тодоров, който заяви, че не знае нищо по случая.

Кметът на селото потвърди, че ситуацията с измрели и гладуващи животни във фермата на Румен Тодоров, е ескалирала през последните няколко месеца.

 „Проверки, по сигнали на 112, има няколко с общинския ветеринарен контрол. С полиция. Документирано е. Снимано е. С ушни марки животни, вътре в електронния пастир. Девет животни, констатирано е, че са мъртви, но проблемите си остават. Животните, тук се раждат и тук си мрат”, посочи Христо Ганев – кмет на с. Обединение.

ЖЕСТОКОСТ: Кучета, заключени в апартамент, се самоизяждат? (ВИДЕО)

Според местните всичко се правело, заради усвояване на държавна субсидия за животните. А собственикът на кравефермата твърди, че атаките са заради междуличностна война между него и съседния обект за отглеждане на едър рогат добитък. Успяхме да го заснемем в неформален разговор.

От Агенцията по безопасност на храните информираха в писмо, че съвместно с полицията е извършена проверка, констатирани са нарушения, съставен е акт на нарушителя, а всички материали са изпратени на прокуратурата.