Коментар на журналиста в спортната редакция на NOVA Александър Костадинов

Медийният гигант в Англия Sky Sports показа на многомилионнната си аудитория видео от прекратеното дерби от десетия кръг на ОГ София – Запад. Чаканият с огромен интерес мач между „Костинброд" и „Торнадо" (Безден) продължи обаче само 21 минути. При резултат 1:0 за домакините бившият халф на „Локомотив" (София) Калоян Караджинов бурно поиска обяснение от рефера Васил Цоклинов и получи жълт картон.

„Това е колкото драматично, толкова и комично. Пак се прочухме в онзи аспект, който не е в толкова положителна посока, колкото „Оскар”-а. Тук получихме „Златна малинка”, коментира журналистът в спортната редакция на NOVA Александър Костадинов.

Тормоз над футболен съдия в България - топ тема в Sky Sports (ВИДЕО)

„Познавам и главния съдия на срещата Васко Цоклинов, познавам и Калоян Караджинов, Георги Герогиев – това са все хора, които са дали много на футбола като професионални футболисти”, каза още той.

„Сега вече са на аматьорско ниво. Караджинов е и бивш национален състезател. Оставил е трайна следа в професионалния футбол, но не му прави чест да пада на това ниско ниво”, допълни Костадинов.

„Въпросната реплика идва оттам, че самият Караджинов има претенция за някакво нарушение. Главният съдия тръгва да показва жълт картон на друг състезател, Георгиев се опитва да му го избие и оттам тръгва цялата ескалация на напрежението”, обясни още .

И допълни: „Вече има заведено и дело срещу Калоян Караджинов за опит за насилие или някаква телесна повреда. Това е и начинът, по който трябва да реагира съдията”.

Целия разговор гледайте във видеото.