Ситуацията в Белград се подобрява, но в страната все още е драматична

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи пред сръбската национална телевизия, че ситуацията с новозаразените в Белград се подобрява през последните два дни благодарение на ваксинацията, докато ситуацията в централна Сърбия е драматична и обяви помощ за безработните и музикантите, съобщава белградският вестник "Данас".

Сърбия влезе в режим на строги забрани (ВИДЕО)

Вучич каза, че музикантите, които са около 3000 в различни организации, ще получат помощи. Те вероятно ще бъдат в размер на две минимални заплати. Пенсионерите ще получат по 30 евро през май и ноември. Подобна подкрепа ще има и за всички останали пълнолетни граждани. През септември на възрастните ще бъдат отпуснати по още 50 евро. 

Вучич увери, че от април ще започне изплащане на 1 минимална заплата за 1 550 000 работници в частния сектор - малките, средните и големите предприятия. "Ще имаме и допълнителна помощ за хотелиерите - 350 евро на стая или 150 евро на легло. Няма да бъдат вдигани данъците, парите ще дойдат от растежа", каза президентът на Сърбия, цитиран от вестник "Данас".

ПЪЛНО ЗАТВАРЯНЕ В СЪРБИЯ: Ще може да се купуват само храни, лекарства и горива

Вестник "Вечерне новости" цитира думите на Вучич, че от 1 април в Сърбия започва голяма ваксинационна кампания. В страната ще бъдат доставени 1 300 000 дози ваксини, уверява сръбският президент.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА