Вижте какво разказа тя пред Мариян Станков - Мон Дьо

Тази седмица в рубриката "Вкусът на историите" Мариян Станков – Мон Дьо ни среща с балерината Марта Петкова. Пред него тя сподели, че навремето е имала проблеми с килограмите.

„Прекарвам в залата страшно много часове. Висока съм 172 см и тежа 50 кг, но когато бях ученичка съм стигала и до 58 кг. Даже два пъти бях привиквана от директорката с предупреждение заради килограмите ми. Падала съм обаче и до 45 кг, като тогава се наложи да вляза в болница. Бях подложена на огромен стрес и умора. Храната изобщо не фигурираше в съзнанието ми. Този период ми е като обеца на ухото. Когато човек започне да слабее, губи реална преценка за себе си и се увлича. Тоест, започва да му харесва как изглежда", разказа Марта Петкова.

По думите й критиката е нещо хубаво. „Тя ми помага да бъда това, което съм. Почти никога не съм доволна след спектакъл. Винаги си мисля, че е можело да се справя по-добре", каза още прима балерината.

„Вкусът на историите“: Елена Телбис – в близък план

Тя разказа и за травмите, които получават хората, работещи тази професия.

„Учиш се да живееш с болката. Имам белези и рани по краката. Облепяш си всеки един пръст преди репетиция. Това е част от нашето ежедневие", поясни Марта Петкова.

И допълни, че се страхува от това дали ще е готова някога да слезе от сцената. „Притеснява ме, че винаги съм мислила, че балетът е за младите и красивите", коментира Петкова.

По думите й характерът й е доста труден. „Често греша, но ми е трудно да си го признавам. Трудно допускам хора до мен", обясни прима балерината.

Цялото интервю - гледайте във видеото.

„Вкусът на историите“: Папи Ханс - за музиката, славата, книгите и секса