Той беше отложен заради пандемията

Хиляди мотористи от цялата страна дадоха началото на мотосезона у нас. В София той беше открит с рев на мотори, концерт и организирани гонки. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тази сутрин площад „Александър Невски” се превърна в сцена за хиляди любители на моторите. Професията и ежедневните дейности на мястото не са от значение. Любовта към адреналина на колела събира хора от всички сфери. Д-р Асен Цеков е неврохирург. Не скалпела обаче, а моторите са първата му страст.

„Рискове има, но моторът е начин на живот. Аз самият карам мотор от много малък и двамата ми дядовци са мотористи и ме „запалиха”. Това винаги е било моята любов и страст”, казва Цеков.

На площада е и Даниела - майка, домакиня и туроператор. Тя открива страстта си преди 3 години. „Много ми харесва, открих моята нова страст. Това е нещото, което успява да ме разтовари психически, по най-добрия начин”, обяснява тя.

Мотористът, който най-често се сблъсква с последствията от неразумното шофиране, е Лъчезар Близнаков, работи към „Пътна полиция”.

„Много е трудно някой, който не кара, да разбере този адреналин, това чувство. Най-важно обаче е всички да управляват с разум”, призовава Близнаков.

ОТ „МОЯТА НОВИНА": Рев на мотори в центъра на Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

За разум настоява и Ивелин Георгиев, за когото моторите са всичко. „Независимо дали някой волно или неволно е засякъл друг, по-добре да се усмихнем и да продължим деня си, отколкото да създаваме някакви ситуации”, казва Георгиев.

Шествието из София приключи в „Бояна”. Там за мотористите беше затворено едното платно от Околовръстното, за да може да се насладят на организираната програма с номера и гонки. Това обаче изнерви част от шофьорите на автомобили, на които им се наложи да стоят в задръстване.