Шествие, за което принцът бе направил толкова много

Погребението на принц Филип сплоти кралското семейство около Елизабет Втора. Кралицата показа своята отличителна сила и стоицизъм на погребението на съпруга си, пише кореспондентът на SkyNews Рианън Майлс.

СНИМКИ ОТ ПОГРЕБЕНИЕТО НА ПРИНЦ ФИЛИП ВИЖТЕ ТУК

Емоционално, трогателено и на моменти вълнуващо, благодарение на музиката, която сам е избрал, погребението на херцога на Единбург бе истинско отражение на достойно прекаран живот и подходящо сбогуване с един незабравим, много обичан характер.

С КРАЛСКИ ПОЧЕСТИ: Изпратиха принц Филип в последния му път (ВИДЕО+СНИМКИ)

Докато „I Vow To Thee, My Country“ се изпълняваше от военните музиканти, отбелязвайки пристигането на катафалката, която принц Филип е помогнал да проектира, войниците, моряците и въздухоплавателите сведоха глави.


 
Това бе трогателно начало на шествието, за което принцът беше направил толкова много, за да оформи. Наред с протокола за военните униформи, още едно събитие докосна публиката. Одеялото и ръкавиците на принца, поставени на седалката на каретата му развълнуваха милиони сърца.

Принцът на Уелс беше видимо емоционален, докато водеше семейството зад баща си. Тогава кралицата се появи, за да се присъедини към процесията.