Повечето от партиите и коалициите в новото Народно събрание му отвърнаха

Не закъсняха и реакциите на изявленията на премиера в оставка. Повечето от партиите и коалициите в новото Народно събрание му отвърнаха. Първа с отговор излезе лидерът на БСП Корнелия Нинова. Но и с обвинения.

Борисов: Време е да управлявате! Ние вече не сме ви нужни!

„Да, господин Борисов, чувам викове за оставка пред "Позитано" от хора, на които плащате четири години, за да ми вземат главата и да разбиват БСП  отвътре, защото само нас не можахте да купите“, написа тя във Facebook.

Нинова призова Борисов и да разкрие „своите любимци в БСП“.

„Интересно е, че в изброяването на имена днес пропуснахте най- големите си любимци в БСП, които в продължение на години захранвате с обществени поръчки, покупко-продажба на имоти, на горива, ВЕЦ-ове, назначения“, добави лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова с отговор към Бойко Борисов

От „Демократична България“ отрекоха да имат скрити договорки с ДПС. Или пък да има сценарий за акцията на Росенец. 

„Очевидно от всичките ни действия, твърдо - никакви договорки нямаме с ДПС. И не можем да имаме. Нашата програма е разграждането на задкулисието в България. Сараят – въхрушката на ДПС, е най-трайният елемент от това задкулисие”, смята Христо Иванов от „Демократична България“ .

Тази седмица от партията ще внесат предложение за временна анкетна комисия, която да провери всичко около казуса „Росенец“. 

Манолова към Борисов: Парламентът не е трибунал, сградата на съда е на друго място

От „Изправи се! Мутри вън“ пък отново поискаха Борисов да се яви в парламента в сряда.

„Премиерът трябва да дойде тук и да обясни какво е състоянието на държавната хазна, на здравната криза и Плана за възстановяване”, заяви Мая Манолова.

От ДПС не коментираха неделната пресконференция на ГЕРБ.