"За нас е важна програмата, която ще представи едно управляващо мнозинство", заяви депутатът от ДПС

„В политиката непоискана подкрепа по принцип не се дава. Суверенът каза тежката си дума. С гласуването на изборите така подреди политическите партии в парламента, че заяви недвусмислено, че иска промяна и трябва да се сложи край на този модел на управление". Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ДПС Хамид Хамид.

"Нашият прочит на резултатите води до извода, че кабинет на новите партии в НС може да бъде подкрепен. Ние говорим за евентуална подкрепа, тъй като трябва да видим каква програма ще предложи едно управляващо мнозинство, защото за нас са важни приоритетите и целите на бъдещия кабинет”, подчерта той. 

ПРИ ПРЕЗИДЕНТА: Кой кого ще подкрепи за правителство

По думите му е ясно какъв модел на управление няма да подкрепи ДПС. „Това е начинът на управление на ГЕРБ – арогантно, високомерно, агресивно. Този модел е изчерпан. Трябва промяна чрез диалог, приоритети и цели, а не чрез хаос и налагане на диктат и силата на по-големия. Не сме били търсени нито от „Има такъв народ”, нито от друга партия за разговори”, подчерта той.

Той отхвърли твърденията, че има връзка между ДПС и тази нова формация, която е била подпомагана по някакъв начин. „Чувал съм подобна глупост. Свикнали сме да чуваме всякакви тези в сферата на научната фантастика”, заяви Хамид.

Румен Радев към ДПС: Пред вас също стои въпросът и за трети мандат

„Когато се формира едно мнозинство и то си постави ясни цели и приоритети, ние бихме го подкрепили, ако те съответстват на нашите цели и приоритети - до изпълнението им. Тази подкрепа няма как да е еднократна, тъй като тези цели и приоритети не може да се реализират само с едно гласуване за формиране на правителство”, категоричен беше Хамид и допълни: „За тези цели са необходими съответните законодателни промени и политики, които трябва да бъдат извършени. За нас е важно да видим сериозно икономическо развитие на страната – това е основното”.

Целия разговор гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК