Те призоваха отговорните институции спешно да осигурят исканата от сектора финансова помощ

Под лозунга "Няма скара, няма мир" днес пред Министерството на финансите в Скопие протестираха ресторантьори, представители на туристически агенции, екскурзоводи и превозвачи, които настояват за финансова подкрепа, съобщава "Независен весник".

Протестиращите призоваха отговорните институции спешно да осигурят исканата от сектора финансова помощ.

Ресторантьорският сектор от началото на кризата миналата година до днес работи под многобройни рестриктивни мерки, а в определени периоди с пълно спиране на дейността, което без съответната и навременна подкрепа доведе до затваряне на много обекти в сектора и загуба на много работни места, бе заявено на протеста.

Вучич: Сърбия започва да произвежда "Спутник V" и китайската ваксина след няколко месеца

Ресторантьорите казаха още, че без тяхна вина не са във възможност да работят, а това поставя под въпрос не само бъдещето на бизнеса, но и оцеляването на семействата им. „Затова призоваваме отговорните институции да си спомнят за изборния си лозунг "Можем" и да покажат, че наистина могат да помогнат, когато това действително е необходимо за спасение на дейността и съществуването на нашите семейства”, заяви Мартин Ангеловски, който е заместник-председател на Туристическо-ресторантьорската камара.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА