Това заяви лидерът на „Изправи се! Мутри, вън!”

Председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри, вън” Мая Манолова се обяви за тотална забрана на строителството в зона А по Черноморското крайбрежие и в защитените зони, съобщава БНР.

Общинар от Приморско е новият инвеститор на „Алепу”

На брифинг на плажа „Алепу”, където преди година избухна скандал с изграждането на т.нар. „подпорна стена”, тя обяви, че е готова със законопроект, който ще бъде внесен в близките дни в парламента.

„Нашата позиция - независимо от това кой е собственик на това безобразие - е същата. То трябва да бъде отстранено и виновните за поредицата нарушения, а вероятно - и престъпления, да бъдат наказани. И няма как собственикът да бъде прикачен към „Изправи се! Мутри вън!”. Защото той е член на друга партия и от друга партия е общински съветник в Приморско”, каза Манолова.

 

„Ще направим всичко възможно строежът да не бъде продължен. Очакваме решението на съда, което трябва да бъде произнесено в края на месец май. Каквото и да е то - този строеж, този комплекс, няма да бъдат построени. Хората няма да го разрешат”, посочи Манолова.

Според нея при строителството има „купища нарушения”: „Няма доклад за оценка на въздействието върху околната среда. И няма как да има, няма как някоя екологична инспекция да каже, че това обезобразяващо, унищожаващо Черноморието чудо е допустимо да бъде построено”, заяви още тя.

Ще бъде ли разрушен строежът на „Алепу”

Манолова посочи, че позицията на „Изправи се” за комплекса остава непроменена и те настояват плажът да бъде възстановен в първоначалния му вид.

Повод за изявлението ѝ стана информация, че братът на активист на нейната формация - Здравко Василев от Приморско, трети в листата на „Изправи се! Мутри, вън!” в Бургас, е купил дъщерната фирма, която притежава правата за комплекса.