Миналата година яйцата се боядисваха онлайн

В Неделното училище на храма „Рождество Христово“ миналата година боядисваха яйцата онлайн. Тази година яйцата се боядисват с кауза.

„Всички яйца ще отидат за медиците, които няма да могат да бъдат вкъщи. Това е един малък жест за всичко, което направиха те през последната година. Те са едни чудотворци”, разказват учители.

Показваме и още една кауза. „Шоколадовата къща” е социално предприятие, успяло да се задържи години наред. Хората там се водят представители на уязвими групи. Но когато представят това, което правят, излъчват сила, не уязвимост.

 

 

„Пред вас са Великденски ни произведения, които са направени с тези декорации от нашата колежка Ралица, с която работим повече от 3 години. Всъщност открихме нейния талант за това как могат да се съчетават различни комбинации. Любимото й е златно и лилаво, жълто и синьо. Ралица е напълно незряща, тя всъщност не вижда цветовете, но има невероятен усет към това съчетание”, разказва социалният предприемач Станимира Георгиева.

Паметта й от времето, когато е виждала, диктува усещането й за естетика. В работилничката на Станимира работят 3-ма души. Момиче с интелектуални затруднения, незрящо момиче и самотна майка. Все хора, които малко или много са усетили от горчивината на социалната неравнопоставеност.

За хората, които работят тук, велик е всеки ден, в който се усещат пълноценни и на края на деня са доволни от това, което са постигнали.

Повече по темата гледайте във видеото