Българката ще представи дебютната си книга в Палма де Майорка

Как една българка посреща Великден на най-големия испански средиземноморски остров - Палма де Майорка? „Калифорния на Европа“ - там, където 300 дни от годината са слънчеви и се намират летните вили на едни от най-популярните хора на планетата.

„Празник има, защото вчера беше ден на Балеарските  острови. Днес е неделя, а тя е истински празник на мойокинците. Денят е за дълги семейни обяди, за разходки”,  разказа дългогодишният журналист, пиар и блогър  Доника Ризова.

Но освен Великден, Доника има и два лични повода за празник.Първият е рожденият ден на нейния съпруг, а вторият е свързан с посещението й в Майорка. Предстои дебютът на първата й книга, която е написана по време на локдауна. Главен герой в книгата е нейният син Грег, който я е вдъхновил.

„Дракончето Ринти е приятел на Грег, който той забеляза по време на една разходка в планината. Грег каза, че в скалите живее дракон. Аз го поразпитах за този дракон и той започна да ми разказва. От тази весела история излезе и книгата за дракончето ”, сподели Доника.